- 28 dkg zabliszt
- 1 db nagy és egy kisebb piros répa
- 5 dkg szezámmag
- 2 ek. zsír
- 1 db tojás
- 15 dkg sajt (csak a tetejére)
- 3 gerezd fokhagyma
- só, kömény, bors ízlés szerint
- 50 – 70 dkg friss spenót
- 5 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- fél evőkanálnyi zsír
- 6-7 szelet kötözött sonka, vagy tarja
- 4 db nagyobb méretű tojás
- kevés sajt a tetejére
- reszelt torma (házi készítésű, vagy bolti)
Egy tálban összerakjuk a hozzávalókat, jól összedolgozzuk és egy gyümölcstorta formába tesszük. Kizsírozzuk az edényt, majd sütőpapírból kivágjuk a formát és beletesszük a formába. Megkenjük a papírt is zsírral, majd a tésztát óvatosan szétnyomkodjuk a formában. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon elősütjük a tésztát. kb. 25 perc alatt ez elkészül. Folyamatosan figyeljük, s ha már enyhén pirult akkor vegyük ki a sütőből. Közben a megmosott spenótot megfonnyasztjuk egy serpenyőben. Zsiradékon megdinszteljük a fokhagymát, beletesszük a sót, borsot és rátesszük a spenótot, kb. 10 perc alatt ez elkészül. A tojásokat megfőzzük.
A tésztára rátesszük a tormát. Ezután a sonkát, a felkarikázott tojást, majd a spenótot. Zárásként a reszelt sajtot, sima trappista, vagy füstölt sajt. Beborítjuk vele a spenót tortánkat és 210 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment