- 4 db tojás
- 2 evőkanál víz
- 6 evőkanál nyírfacukor
- 6 evőkanál zabliszt
A krémhez:
- 0.5 kg gesztenyemassza
- 0.45 dkg feketeszeder (mirelit, vagy friss)
- 1 db Danone vanília puding
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományos piskóta tésztáját. A tojásokat és a vizet cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet és a felvert tojások habját. A formát papírral kibéleljük, egy kis zsiradékkal kikenjük, s beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 170 fokon (hőlégbefúvós) 40 percig sütjük. Miután lezártuk hagyjuk még 10 percig ott, hogy ne essen össze.
Sajnos a puding nem fér bele a paleolit táplálkozásba, de más nem volt otthon. Kókusztejjel, vagy zabtejjel lehetne kenhetővé összekeverni a gesztenyét, amit ezután rákenünk a tésztára. A kiolvasztott nagyobb szemű szedreket kettévágjuk és felpakoljuk a gesztenye tetejére. Nemcsak gyönyörű a torta, de még nagyon finom is.
Megj: a fiam nem akarta elhinni, hogy paleolit sütit eszik.
No comments:
Post a Comment