Monday, March 31, 2014

Paleolit gesztenyés-feketeszedres piskóta

Hozzávalók: 
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál nyírfacukor
  • 6 evőkanál zabliszt
A krémhez: 
  • 0.5 kg gesztenyemassza 
  • 0.45 dkg feketeszeder (mirelit, vagy friss)
  • 1 db Danone vanília puding

A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományos piskóta tésztáját. A tojásokat és a vizet cukorral habosra keverjük, beletesszük a lisztet és a felvert tojások habját. A formát papírral kibéleljük, egy kis zsiradékkal kikenjük, s beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 170 fokon (hőlégbefúvós) 40 percig sütjük. Miután lezártuk hagyjuk még 10 percig ott, hogy ne essen össze. 
Sajnos a puding nem fér bele a paleolit táplálkozásba, de más nem volt otthon. Kókusztejjel, vagy zabtejjel lehetne kenhetővé összekeverni a gesztenyét, amit ezután rákenünk a tésztára. A kiolvasztott nagyobb szemű szedreket kettévágjuk és felpakoljuk a gesztenye tetejére. Nemcsak gyönyörű a torta, de még nagyon finom is. 
Megj: a fiam nem akarta elhinni, hogy paleolit sütit eszik.

Paleolit gesztenyés-feketeszedres piskóta


No comments:

Post a Comment