- 50 dkg zabliszt
- 1 tojás
- só
- 40 dkg friss spenót
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- Zsír
- bors ízlés szerint
A lisztet, a tojást és a sót vízzel összekeverjük és egy
könnyen kezelhető tésztát készítünk. Forró vízbe szaggatjuk. A tálba amibe
kiszedjük egy kis zsiradékot teszünk (kb. fél evőkanálnyi), de ha úgy érezzük,
hogy nagyon száraz a nokedli még tehetünk hozzá. A zabliszt teljesen másként viselkedik, mint
a normál liszt. Ezért miután elkészítettük a tésztát rögtön dolgozzunk vele.
Még így is előfordulhat, hogy amíg szaggatjuk a tésztát az állaga egy kicsit keményebbé
válik. Nem kell megijedni, óvatosan pótoljuk a vizet és folytathatjuk a
szaggatást.
A spenótot megpucoljuk a szárától, majd jól megmossuk.
Serpenyőben fokhagymás, borsos zsiradékon megdinszteljük a spenótot, én fedővel
szoktam kezdeni, hogy gyorsabban összeessen és könnyebben lehessen kevergetni.
Fontos hogy a leve teljesen eltűnjön. A fokhagymás zsíron még egy pár percig
sütjük, hogy az ízek jól átjárják a spenótot. Ezután felaprítjuk (botmixert,
vagy zöldség aprítót is használhatsz) a spenótot, visszatesszük a serpenyőbe,
rátesszük a nokedlit és összekeverjük. Parmezán sajttal, vagy füstölt reszelt
sajttal tálalhatjuk. Megj: kiegészíthetjük még tojással is és akkor egy
tartalmasabb, spenótos, tojásos nokedlit kapunk.
Mivel a paleolit étrend egyedül csak a zablisztet
támogatja, nagyon örülök, hogy rájöttem arra, hogy nokedlit is készíthetünk
belőle, mert enélkül nem igazán tudnám pótolni a tésztát.
No comments:
Post a Comment