- 14 dkg zabliszt
- 10 dkg dió (reszelt)
- 10 dkg szezámmag liszt
- 10 dkg napraforgó liszt
- 10 dkg datolya
- 1 db répa (20 dkg)
- 3 tojás
- 2 evőkanál zsír
- 1 sütőpor
- 1.5 del mandula tej
- 3 csipet só
A napraforgót és a szezámmagot darálás előtt megpirítjuk. A datolyát kimagozzuk és kevés vízben szinte lekvárrá főzzük, majd megturmixoljuk. A répát lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, mert a fehérjét habbá verjük, mielőtt a legvégén beletesszük a tésztába. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába tesszük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégbefúvós fokozaton kb. egy óráig sütjük. Növelhetjük a datolya mennyiségét kb. a duplájára és akkor egy még édesebb tésztát kapunk, ami helyettesítheti a kalácsot.
No comments:
Post a Comment